Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gecə Yarısı Oyanan Şansın Hekayəsi
Adətən gecələr yatmaqda çətinlik çəkirəm. Səhər işə durmaq üçün saatı qurduğumda isə Allaha qurban olum o yuxu bir anda gəlir, amma gecə on bir-dan sonra gözlərim açıq qalır. Belə gecələrin birində telefonu əlimə götürüb nəsə oxumaq istədim, amma sosial şəbəkələrdəki sonsuz axın məni daha da yordu. Elə bil beynim sakitlik istəyirdi, amma ekran mənə qışqırırdı. O gecə təsadüfən bir dostumun paylaşdığı yazıya rast gəldim. Söhbət onlayn kazino oyunlarından gedirdi və o, mostbet resmi giriş linkini paylaşaraq ""burada vaxt itirmirəm, sadəcə əylənirəm"" yazmışdı. Açığı, əvvəllər bu tip şeylərə şübhə ilə yanaşırdım. Amma yorğunluq, maraq və bir az da o ""bəs nə olacaq ki?"" hissi məni həmin linkə klikləməyə vadar etdi.

İlk dəfə daxil olanda heç nə anlamadım. Ekranda müxtəlif oyunlar, rəngarəng düymələr, bonus təklifləri... Hamısı bir-birindən parlaq görünürdü. Mən isə sadəcə bir oyun seçdim – adını da indi xatırlamıram, amma bir meyvə simvolları olan avtomat idi. İlk mərcim cüzi bir məbləğ idi, elə bil cibimdəki xırda pulu itirməyə hazırlaşırdım. Amma o axşam qəribə bir şey oldu. İlk spinlərdən sonra ekranda üç eyni simvol yan-yana düzüldü və balansıma kiçik bir məbləğ əlavə olundu. Bu, heç də böyük bir qazanc deyildi, amma içimdə bir uşaq sevinci yarandı. Elə bil ki, beynim ""gördün? burada nəsə var"" deyirdi. O gecə daha çox oynadım və bir neçə dəfə də kiçik uduşlar əldə etdim. Səhər yatanda isə dodaqlarımda bir təbəssüm vardı.

Bir neçə gün sonra yenidən mostbet resmi giriş səhifəsinə daxil oldum. Bu dəfə məqsədim udmaq deyildi, sadəcə o hissi təkrarlamaq idi. Oyunların səs effektləri, ekranda fırlanan simvollar, gözləmə anı... Bütün bunlar məni gündəlik stressdən uzaqlaşdırırdı. İşdəki problemlər, evdəki təlaş, hətta dostlarla olan kiçik anlaşılmazlıqlar bir anda arxa planda qalırdı. Mən kazinonu bir qaçış yeri kimi görməyə başladım. Amma diqqətliydim: heç vaxt itirə biləcəyim puldan artıq mərc etmirdim. Bu, mənim üçün bir növ hobbiyə çevrilmişdi. Həftədə iki-üç dəfə, adətən axşamlar, yarım saatlıq oyun mənə kifayət edirdi.

Bir dəfə iş yoldaşım Rəşad mənə dedi ki, o da onlayn kazinoları sınayıb, amma tez əl çəkib. ""Çünki həddən artıq itirirsən"" dedi. Mən ona izah etdim ki, məsələ oyunda deyil, sənin yanaşmanda. Əgər sən qazanmağı hədəfləyirsənsə, bu, bir müddət sonra məyusluğa gətirib çıxarır. Amma əyləncə kimi baxırsansa, hər şey fərqli olur. O gün ona mostbet resmi giriş vasitəsilə necə qeydiyyatdan keçdiyimi və bonuslardan necə istifadə etdiyimi danışdım. O da sınadı. İndi ikimiz də həftədə bir neçə dəfə oyunlara giririk, amma heç vaxt bir-birimizə ""bu gün nə qazandın?"" sualını vermirik. Çünki bizim üçün əsas olan qazanc deyil, prosesin özüdür.

Yay aylarında baş verən bir hadisəni xüsusilə xatırlayıram. İyulun ortaları idi, hava çox isti idi və mən tətilə çıxmışdım. Evdə oturmaq darıxdırıcı idi, ona görə də hər gün bir neçə saat oyunlara ayırırdım. Bir gün ""şans çarxı"" tipli bir oyunda iştirak etdim. Orada mərc etdiyim məbləğ çox deyildi, amma oyunun gedişatı məni elə cəlb etdi ki, saatları unutdum. Axşamüstü balansıma böyük olmayan, amma məni sevindirən bir məbləğ gəldi. Dərhal onu çıxartdım və özümə kiçik bir hədiyyə aldım – yeni bir qulaqlıq. O qulaqlıq hələ də məndədir və hər dəfə onu görəndə o günü xatırlayıram. Bu, sadəcə bir uduş deyildi, bir xatirə idi.

Kazinoda oynamaq mənə bir şeyi öyrətdi: həyatda hər şey nəzarət edilə bilməz. Bəzən ən yaxşı planlar belə puç olur, bəzən isə gözləmədiyin anda kiçik bir sevinc gəlir. Oyunlarda da belədir. Sən nə qədər strategiya qursan da, nəticəni tamamilə təyin edə bilmirsən. Bu, məni daha səbirli etdi. İşdə də, ailədə də artıq hər şeyin mükəmməl olmasını gözləmirəm. Sadəcə axışına buraxıram. Əgər uduramsa, sevinirəm; uduzuramsa, ""növbəti dəfə bəlkə"" deyib keçirəm. Bu yanaşma mənim üçün ən böyük qazanc oldu.

Təbii ki, hər kəsə bu yolu tövsiyə etmirəm. Çünki bu, hər kəsin xoşuna gələ biləcək bir şey deyil. Amma mənim üçün bu, sadəcə bir əyləncə növüdür. Necə ki, bəziləri balıq tutmağa gedir, bəziləri velosiped sürür, mən də onlayn kazino oyunlarına vaxt ayırıram. Əsas odur ki, həddi biləsən. Mən heç vaxt aylıq gəlirimin on faizindən çoxunu bu işə xərcləmirəm. Əgər itirsəm, bu, mənim büdcəmə ciddi zərbə vurmur. Əgər uduramsa, bu, əlavə bir sevinc olur.

Bu yaxınlarda bir dostum məndən soruşdu: ""Səncə, bu oyunlarda udmaq şansı varmı?"" Mən ona dedim ki, bəli, var, amma bu, lotereya deyil. Sən nə qədər çox oynasan, bir o qədər çox kiçik uduşlar əldə edə bilərsən. Əsas olan odur ki, sən bu prosesdən zövq alasan. Əgər sən sadəcə pul qazanmaq üçün oynayırsansa, tez yorulacaqsan. Amma əgər sən oyunun özündən, səsindən, vizualından həzz alırsansa, o zaman bu, sənin üçün bir terapiya kimi olacaq. Mənim üçün belə oldu.

İndi də bəzən gecələr telefonu götürüb mostbet resmi giriş edirəm və bir-iki oyun oynayıram. Bu, mənim günün yekunu kimi bir şeydir. Gün ərzində nə qədər yorulsam da, o qısa oyun məni rahatladır. Bəlkə bu, kimlərəsə qəribə gələr, amma hər kəsin özünə uyğun bir rahatlama üsulu var. Mənimki də belədir. Və inanıram ki, hər şeydə olduğu kimi, burada da ən vacib şey balansı qorumaqdır. Nə qədər ki, sən oyunu idarə edirsən, o səni idarə etmir, hər şey qaydasındadır.
Reply

Messages In This Thread
Gecə Yarısı Oyanan Şansın Hekayəsi - by boach.hi.ethiet - Yesterday, 09:20 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)