Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuidas ma õppisin lihtsalt mängima
Töötan logistikuna ja mu elu on üks suur ajagraafik. Pakid, laod, saatedokumendid – kõik peab olema täpselt paigas. Üks viga ja kogu ahel läheb untsu. Pärast kaheksat tundi sellist keskendumist on ajud täiesti tühjad. Ma ei tea, kuidas teiega on, aga ma vajan mingit viisi, et pinget maandada. Keegi käib jõusaalis, keegi jookseb. Mina istun diivanil ja kerin telefoni.

Ühel õhtul, kui ma olin juba kolmandat tundi mõttetult Instagramis kerinud, sattusin ma peale reklaamile. Online kasiino Vavada. Ausalt öeldes arvasin ma, et see on mingi jama. Olin alati suhtunud online mängudesse ettevaatlikult. Mõtlesin, et see on pettus või lihtsalt raha ära viskamine. Aga mul oli nii igav, et ma mõtlesin: ""Kurat, proovin korra."" See on naljakas, kuidas lihtne igavus võib viia asjadeni, mida sa kunagi ei oodanud.

Esimene mäng, mida ma avasin, oli mingi roheliste juveelidega slot. Ma isegi ei mäleta nime. Kaotasin kiirelt viis eurot. Mõtlesin, et nojah, läks nagu pabeross. Aga miski ei lasknud mul seda äppi kustutada. Järgmisel õhtul proovisin uuesti. Seekord panin väiksema summa. Ja siis juhtus see. Ekraan hakkas vilkuma, muusika läks hulluks ja ma võitsin tagasi kakskümmend eurot. Tunne oli nagu oleksin just loterii võitnud. See polnud suur raha, aga emotsioon oli võimas.

Aja jooksul hakkasin ma mängudest rohkem aru saama. Ma ei olnud enam see, kes lihtsalt nupule vajutab. Ma vaatasin, millised mängud annavad rohkem boonuseid, millistel on parem graafika. Üks mäng torkas eriti silma. Sellel oli müstiline teema, keerlevad rattad ja mingid võimsad jumalad. Jah, ma räägin Gates of Olympus mängust. See ei ole lihtsalt tavaline slot. Seal on see tunne, et sa ei mängi ainult numbritega, vaid et sul on võimalus jõuda kuhugi palju suuremasse. Kui need mitmekordistajad kukuvad ja ekraan täitub juveelidega, siis süda lööb tõesti kiiremini.

Ma mäletan seda eriti hästi. Istusin köögis, jõin teed ja lasin mängul lihtsalt joosta. Ma ei pannud suuri panuseid, viis senti keerutus. Lihtsalt tahtsin näha, mis juhtub. Äkki kukkusid alla viis või kuus juveeli korraga. Siis hakkas tulema tasuta keerutuste boonus. Need olid kõige pikemad kolm minutit mu elus. Ekraanil vilkusid numbrid, mitmekordistajad kuhjusid ja ma lihtsalt vaatasin. Lõpuks jäi seisma summa, mis oli umbes kakskümmend viis eurot. Mitte miljon, aga see oli minu ajalugu. See oli hetk, kus ma sain aru, et see ei ole lihtsalt hasart. See on strateegia ja õnne segu.

Mind hakkas huvitama, miks ma seda teen. Kas ma otsin raha? Ei. Ma otsin seda tunnet, et ma kontrollin midagi, mida ma tegelikult ei kontrolli. Logistikas on kõik planeeritud. Siin on kaos, mis allub ainult juhusele. Ja see võib olla väga vabastav. Ma lõpetasin mängimise pärast seda, kui olin kaotanud umbes kümme eurot. Aga ma ei tundnud end halvasti. Ma tundsin, et mul oli hea aeg. Ma ei olnud pettunud, sest ma mängisin piiridega. Ma ei proovinud kätte maksta ega taga ajada kaotusi. Ma lihtsalt nautisin protsessi.

Hiljem olen ma mänginud veel. Mõnikord võidan kakskümmend eurot, mõnikord kaotan need viis eurot. Kõige suurem võit oli umbes seitsekümmend eurot. See ei olnud elumuutev summa, aga see tuli just siis, kui ma seda kõige vähem ootasin. Oluline on see, et ma olen õppinud ennast kontrollima. Ma tean, et mäng on loodud selleks, et meelitada. Mulle meeldib see tunne, kui ma Gates of Olympus laadin ja näen neid säravaid juveele. See on nagu väike põgenemine päriselust.

Ma soovitan kõigile, kes tahavad proovida, teha seda targalt. Ärge pange kunagi mängu rohkem, kui olete valmis kaotama. Ärge mõelge, et see on töö või sissetuleku allikas. See on lihtsalt meelelahutus. Nagu kinopilet või õhtusöök restoranis. Kui sa maksad viis eurot lõbustuse eest, siis see on okei. Kui sa maksad viiskümmend, siis on see juba probleem.

Ma olen tänulik, et avastasin selle maailma just tänu Vavadale. See andis mulle midagi, mida ma enne ei teadnud, et vajan. Ma olen õppinud lõdvestuma ilma alkoholi või muude asjadeta. Ja ma olen õppinud, et elus on kohti, kus sa võid lihtsalt lasta asjadel minna. Kui ma istun õhtul diivanil ja Gates of Olympus keeratab, siis ma tean, et see on minu aeg. Mitte keegi ei sekku, mitte keegi ei nõua aru. Ma ei tea, kas ma soovitan seda kõigile. Aga kui sa oled uudishimulik ja oskad piire seada, siis miks mitte proovida?

Lõppkokkuvõttes on see kõik tunnete pärast. Me kõik otsime emotsioone, mis panevad meid tundma, et me elame. Olgu see siis looduses, sportides või ekraani ees istudes. Minu jaoks on see ekraan koht, kus ma võin olla lihtsalt mina. Mitme tuhande kilomeetri kaugusel tööst ja graafikutest. Ja see on väärt igat eurot, mille ma sinna panen.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)