Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Səhər Beşdə Başlayan Şans
Yay tətilinin son günləri idi. Bakıda avqustun istisi adamı divardan-divara vururdu, kondisionerin altında oturmaqdan artıq bezmişdim. İş yorğunluğu, rutin, eyni ünvanlar, eyni söhbətlər… Bəzən insan sadəcə nəfəs dəyişmək istəyir. Mən də elə o axşam heç nə planlaşdırmadan telefonu əlimə götürdüm və Mostbet tətbiqini açdım. Əvvəllər dostlarımın danışdıqlarını eşidirdim, amma özüm ciddi yanaşmırdım. Bu dəfə isə qeydiyyatdan keçdim, mostbet login to personal account etdim və şəxsi kabinetim açıldı. Ekranda onlarla oyun, slot, canlı masa… İnsanın başını itirə biləcəyi bir dünya idi, amma mən qərar verdim ki, sadəcə əylənəcəyəm, nəticəni qabaqcadan düşünməyəcəyəm.

İlk günlərdə çox ehtiyatlı davrandım. Balansıma kiçik məbləğ qoydum, elə ki, uduzsam da, vecimə olmasın. Bu, mənim üçün əsas şərt idi — heç vaxt ehtiyacım olan pulu oyuna qoymamaq. Yadımdadır, sentyabrın əvvəlləri idi, axşam saat on birə yaxın. Sweet Bonanza adlı slotu açdım, çünki dostum deyirdi ki, orada bonus tez-tez düşür. İlk cəhdlərim heç nə gətirmədi, balans yavaş-yavaş əriyirdi. Amma mən əsəbiləşmədim. Sadəcə çay sifariş etdim, pəncərədən küçəyə baxdım və yenidən oyuna qayıtdım. Elə həmin anlarda düşündüm ki, bu, sadəcə bir oyun, nəticəsi məni dəyişməməlidir.

Bir həftə sonra yenidən mostbet login to personal account etdim və bu dəfə fərqli bir taktika sınadım. Artıq hər spinə tələm-tələsik basmırdım, büdcəmi əvvəlcədən bölmüşdüm. Gündəlik limit qoymuşdum — nə qədər udsam da, uduzsam da, o həddi keçmirdim. Bu intizam mənə o qədər xoş gəldi ki, sanki oyundan çox özümü idarə etməyi öyrənirdim. Həmin axşam kiçik bir məbləğ uddum, təxminən yüz manat. Böyük pul deyildi, amma hiss elə idi ki, sanki hansısa görünməz qüvvə mənə işarə edirdi: davam et, amma ağıllı davam et.

Oktyabrda işlərim sıxlaşdı, demək olar ki, oyuna vaxt tapmırdım. Amma bir cümə axşamı, gecə yarısından sonra, yuxum gəlməyəndə telefonu götürdüm. Yenidən mostbet login to personal account etdim və bu dəfə canlı kazino bölməsinə keçdim. Rulet masası, gözəl aparıcı, səs-küylü fon… İzləmək özü də bir xüsusi zövq idi. Mən böyük məbləğlərlə oynamadım, sadəcə kiçik mərclərlə prosesə qoşuldum. Elə həmin gecə başa düşdüm ki, bu oyunlarda əsas şey qazanmaq deyil, həmin anı yaşamaqdır. Nəbz bir az sürətlənir, beynin hər şeyi unudur, sadəcə növbəti addımı gözləyirsən. Bu, bir növ kiçik bir qaçışdır gündəlik həyatdan.

Noyabrda dostumla söhbət edərkən məlum oldu ki, o da oxşar təcrübə yaşayıb. Amma o, daha çox idman mərclərinə üstünlük verirdi. Mən isə slotları və canlı oyunları seçirdim. Ona dedim ki, ən əsası özünə sərhəd qoymaqdır. Çünki nə qədər maraqlı olsa da, hər şeyin bir həddi var. Elə həmin söhbətdən sonra qərara gəldim ki, oyunu həftədə iki-üç dəfədən çox açmayacağam. Bu qərar mənim üçün sanki bir azadlıq oldu — artıq oyun məni deyil, mən oyunu idarə edirdim.

Dekabr gəldi, ilin sonu, bayramlar yaxınlaşırdı. Bir axşam, işdən evə qayıdanda gördüm ki, Mostbet-də yeni il kampaniyası başlayıb. Bonuslar, pulsuz spinlər, kəşbek təklifləri… Hamısı cəlbedici görünürdü. Mən də kiçik bir depozit etdim və bonusdan istifadə etdim. Həmin axşam oynadığım slotda ardıcıl olaraq bonus raund düşdü. Ürəyim sürətlə döyünürdü, ekranda rəqəmlər artırdı. Sonda balansım bir neçə yüz manat artdı. Bu, mənim üçün böyük məbləğ deyildi, amma hiss elə idi ki, sanki ilin sonunda kainat mənə kiçik bir hədiyyə verdi. Ən gözəli də o idi ki, həmin pulu dərhal çıxardım və ailəmə kiçik hədiyyələr aldım.

Yanvarda artıq daha təcrübəli idim. Hansı oyunların necə işlədiyini, hansı bonusların daha sərfəli olduğunu bilirdim. Amma ən vacibi — özümü tanıyırdım. Bilirdim ki, nə vaxt dayanmaq lazımdır, nə vaxt davam etmək. Fevralda bir dəfə böyük uduş şansı yaxaladım, amma həmin an dayandım. Çünki başa düşdüm ki, əsl qələbə qazanmaq deyil, qazandığınla kifayətlənməyi bilməkdir.

İndi geriyə baxanda görürəm ki, bu təcrübə mənə çox şey öyrədib. Səbir, intizam, özünə nəzarət… Bəzən insanlar hesab edir ki, onlayn oyunlar sadəcə pul itirmək yeridir. Amma mənim üçün bu, həm əyləncə, həm də bir növ özünü sınamaq oldu. Əgər ağıllı yanaşsan, heç nə itirməzsən, əksinə, həyatına kiçik rənglər qatasan.

Bir dəfə də mostbet login to personal account edərkən düşündüm: bəlkə də həyatda hər şey şansdan ibarətdir. Amma şansı düzgün istiqamətə yönəltmək də bir bacarıqdır. Mən bu bacarığı yavaş-yavaş öyrəndim. İndi oyunu açanda artıq qorxu hiss etmirəm, sadəcə həmin anın zövqünü çıxarıram. Və bilirəm ki, nə vaxt dayanmalıyam.

Bu hekayə mənim şəxsi təcrübəmdir. Kimsə bunu bəyənər, kimsə yox. Amma mənim üçün əsas olan odur ki, bu yolla həyatıma bir az maraq, bir az həyəcan, bir az da özünə inam qatdım. Bəlkə də ən böyük uduşum elə bu oldu — özümü daha yaxşı tanımaq.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)